Doing what you like is freedom Liking what you do is happiness

Mijn verhaal

Ik ben Erik Bemelmans. Na een studie aan de Hogere Hotelschool, bijna twintig jaar ervaring in verschillende managementfuncties binnen de hospitality- en FMCG-sector en een master in Strategisch Management & Consultancy, durf ik wel te zeggen dat gastvrijheid en excellente dienstverlening mij met de paplepel zijn ingegoten.

Door de jaren heen zijn deze twee begrippen een belangrijk deel van mijn DNA gaan vormen en toch…. toch ben ik ergens onderweg fundamenteel anders gaan denken over de katalysator van florerende organisaties. Niet dat ik volledig van mijn geloof ben gevallen, maar ik ben ergens wel tot het verfrissende inzicht gekomen dat niet gastvrijheid en excellente dienstverlening zélf, maar de stuwende kracht áchter deze twee begrippen, bepalend is voor organisaties én mensen die floreren in wat zij doen.

Ik omschrijf dat graag als de kracht van delivering happiness.

Een nieuwe overtuiging die zich bij mij heeft gevormd als gevolg van – of beter gezegd, dankzij – een bedrijfseconomische, sociologische, psychologische, methodologische, filosofische en ja, zelfs genetische ontdekkingsreis op gebied van geluk aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Deze universitaire leergang heeft bij mij het diepere besef aangewakkerd dat het hoog tijd is om héél goed na te denken over het toekomstbestendig maken van onze organisaties. Achterhaalde denkkaders waaraan we vandaag de dag nog krampachtig vasthouden, moeten plaatsmaken voor sociale innovatie en betekenisvolle relaties. Begrippen als succes, leiderschap en werk moeten op de schop, zodat we niet meer welvaart maar… 

…meer welbevinden, werkplezier en werkvermogen genereren.

Als spreker, als Happiness Scout bij de Erasmus Happiness Economics Research Organisation, als aanjager van Vitaliteitsnetwerk Nederland en als Vitalizer voor organisaties en mensen die willen floreren in wat zij doen, probeer ik iedere dag betekenis te geven aan datgene waarin ik geloof.  Met energie… véél energie als katalysator van enthousiasme en optimisme. Vanuit betekenisvolle verbinding… als kracht om mét elkaar het onmogelijke mogelijk te maken. En met oneindig veel ver-nieuwsgierigheid… als prikkel om continu te zoeken naar manieren om te kunnen floreren.

En ga ik hiermee het tijdsgewricht waarin we leven révolutionair veranderen? Nee, maar één ding kan ik wel: het diepere besef blijven aanwakkeren dat we een ander mensbeeld nodig hebben…

…waarin human resource plaats maakt voor human being.

En waardoor we blijvend kunnen floreren in wat we doen…. als organisatie én als mens!