PEP Talk

Een PEP Talk geeft een fascinerende en verfrissende inkijk in de relatie tussen geluk, werkplezier en werkvermogen, en organisaties én mensen die floreren in wat zij doen. Tijdens een PEP Talk wordt veel benoemd zonder te kwetsen, uitgedaagd zonder te dwingen, en een uur tot anderhalf uur geïnspireerd zonder te vermoeien. Een PEP Talk is altijd interactief, vol humor en energie, multimediaal en gericht op actie. De inhoud, de accenten en de lengte bepalen we in overleg. Deelnemers – of dit nu leidinggevenden, HR-professionals of medewerkers zijn – gaan altijd naar huis met vernieuwende, prikkelende, inspirerende en wetenschappelijk onderbouwde inzichten en ervaringen waarmee zij direct en gericht aan de slag kunnen. Voor een PEP Talk van een uur tot anderhalf uur wordt tussen de 1.500 en 2.250 euro gerekend, all-in en exclusief BTW.

Powerclass

Een Powerclass bestaat uit twee energieke sessies van bij elkaar 12 uur. Tussen de twee sessies wordt 12 uur gewerkt aan een zelf ingebrachte praktijkcase op gebied van werkplezier en werkvermogen. Tijdens de Powerclass wordt geïnspireerd, geconfronteerd, geëxperimenteerd, geleerd en gerealiseerd vanuit een eigen (team)doel. Een Powerclass is altijd interactief, krachtig en concreet, gericht op actie en doelgericht. De inhoud, het doel en de praktijkcase bepalen we in overleg. Deelnemers krijgen de nieuwste inzichten en ervaringen aangereikt waarmee ze direct aan de slag kunnen. Dus geen vage sessie en stapels papier die in een la verdwijnen, maar praktisch en direct toepasbaar. Een Powerclass kent geen vaste prijs. In een kosteloos en vrijblijvend telefoongesprek ontrafelen we een stukje van de praktijkcase op basis waarvan een passend prijsvoorstel wordt gedaan.

Jeroen Stek

Bestuur Commerciële Club Leeuwarden

“Op een interactieve manier heeft Erik ons tijdens een webinar meegenomen in de wereld van geluk, gebaseerd op onderzoek. Naast verrassende kennis, nodigt hij mensen uit mee te denken en te reflecteren op eigen denken en handelen door middel van meerkeuzetesten of door deelnemers rechtstreeks aan te spreken. Zijn manier van presenteren geeft verbinding en is luchtig en gedegen. Ook uit de tijd die hij eromheen vrijmaakt en voor vragen benaderbaar is, geeft blijk van passie voor het onderwerp, wat aanstekelijk werkt

Erik Smithuis

Directie ICM Opleidingen & Trainingen

“Erik weet op zeer deskundige en inspirerende wijze zijn boodschap met het publiek te delen! Onderzoek, inhoud en herkenbaarheid in de praktijk worden heel goed aan elkaar gekoppeld, waardoor je het gevoel hebt dat je in sneltreinvaart op de hoogte bent van de meest actuele kennis op het gebied van werkgeluk en meer!”

Christine De Mes-Pannekoek

Bestuur Jong Management Kring West-Brabant

“Met zijn bevlogenheid weet Erik je te inspireren. Met humor en interactie word je aan het denken gezet over wat werkgeluk brengt voor jouw business. Want gelukkige medewerkers zorgen voor gelukkige klanten. Zo logisch en toch steeds een uitdaging”

Lucretia Hagting

VOCG scholengemeenschap

“Erik neemt je mee in een reis vol inspiratie, wetenschappelijke inzichten, prikkelende vraagstukken en praktische voorbeelden over (werk)geluk. Zijn energieke gelukscollege geeft je veel stof tot zelfreflectie en nadenken”

Xandra Tromp

Directie Woningcorporatie deltaWonen

“Met zijn verhaal over geluk daagt Erik je uit om over je eigen geluk na te denken, om uit je comfortzone te komen. Maar vooral om zelf in actie te komen”

 

Henry Molenaar

Bestuur Alumnivereniging Fontys HRM

“Erik  is een bevlogen spreker die feiten op een uitdagende wijze weergeeft en de toehoorders deelgenoot maakt van zijn zoektocht naar geluk en vitaliteit. Serieuze zaken afgewisseld met humor in een goed tempo”

 

Geïnteresseerd in een PEP Talk of een Powerclass?

Het eenvoudigste is om me even te mailen voor een Skype-afspraak.
Ik reageer dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen twee werkdagen.
Bel je liever? Dat kan natuurlijk ook op +31 6 27 16 85 57.

  Geluk en levensvoldoening

  Vanuit wetenschappelijk perspectief wordt geluk geframed als levensvoldoening, oftewel de mate waarin iemand voldoening schept in het eigen leven als geheel. Nog meer dan werkgeluk leidt vooral levensvoldoening tot betere prestaties en tot florerende organisaties én mensen.

  Wat mij fascineert, is de hardnekkige opvatting dat geluk en winst onverenigbaar zouden zijn. Niets blijkt immers minder waar. Sterker nog... meer geluk leidt tot meer rendement en is welbeschouwd een voorwaarde voor goede financiële prestaties op de lange termijn.

  Blue Zones of Happiness

  Blue Zones zijn vier gebieden in de wereld waar veel inwoners in relatief goede gezondheid bovengemiddeld oud worden. Niet omdat zij de genetische loterij hebben gewonnen maar omdat ‘zij er zeven leefgewoonten op nahouden die voorspellend zijn voor een lang en gezond leven’ aldus Michel Poulain, de échte ontdekker van de Blue Zones.

  Wat mij fascineert, is de vraag wat we van deze honderdjarigen kunnen leren en hoe we de zeven levenslessen uit de Blue Zones kunnen vertalen naar onze eigen organisatiecontext en zo de randvoorwaarden versterken voor een lang en gelukkig, werkend leven.

  Betekenisvolle verbinding

  De mensheid is in essentie zeer sociaal! Wat door Aristoteles al meer dan tweeduizend jaar geleden werd verkondigd, is inmiddels door veel wetenschappelijk onderzoek bevestigd. Neem je vandaag de dag echter een kijkje in de bus, trein of metro, dan zou je kunnen concluderen dat onze sociale dispositie zich lang niet meer zo sterk manifesteert.

  Wat mij fascineert, is de vraag in welke mate we hebben ingeboet aan een stukje mensheid met al haar onderlinge sociale relaties als gevolg van de industriële revolutie en de huidige technologische ontwikkelingen en individualisering.

  Vitaliseren van werkplezier en werkvermogen

  Het nieuwe tijdsgewricht waarin we leven vraagt om een ander mensbeeld waarin human resource plaatsmaakt voor human being. Hiervoor moeten 20-, 50- of zelfs 100-jaar-oude denkkaders waaraan we vandaag de dag nog krampachtig vasthouden, plaatsmaken voor sociale innovatie en betekenisvolle relaties.

  Wat mij fascineert, is de vraag hoe we begrippen als succes, leiderschap en werk opnieuw kunnen framen, zodat we niet onze zucht naar meer welvaart en winstmaximalisatie vergroten maar met elkaar meer welbevinden, werkplezier en werkvermogen genereren.

  Geïnteresseerd in een van deze onderwerpen?

  Het eenvoudigste is om me even te mailen voor een Skype-afspraak.
  Ik reageer dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen twee werkdagen.
  Bel je liever? Dat kan natuurlijk ook op +31 6 27 16 85 57.